NL | EN | CN

Persbericht

Den Haag, 6 februari 2021

Deze week gebeurt het!

12e Februari, 24:00: Opening van het “Jaar van de Os” in Den Haag

Enkele duizenden nieuwsgierigen hebben al hun interesse kenbaar gemaakt voor de opening van het “Landelijke Chinees Nieuwjaar” hoewel de aanmelding voor het online evenement nog niet open is! De gebruikelijke viering in het Stadhuis van Den Haag kan door het Coronavirus niet plaats vinden. Door samenwerking van de VNC, Pathé Thuis, het Shanghai Internationaal Film Festival (SIFF) en Arrow Media Group is het echter mogelijk geworden een online-programma en drie topfilms gratis aan te bieden. SIFF bestaat sinds 1993 en heeft een sterke reputatie opgebouwd. De SIFF is het enige door de Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films (FIAPF) erkende, competitieve filmfestival in China.

 

Dutch Chinese Streaming Festival
Opening Dutch Chinese
Streaming Festival
Pegasus
Pegasus
 
City Of Rock
City of Rock
 
Duckweed
Duckweed
 

Op 12 februari as. om 24:00 uur wordt in Den Haag het “Jaar van de Os” online ingeluid met een mooi streamingprogramma. Deze speciale editie van het Nieuwjaarsprogramma blikt terug naar de hoogtepunten van de afgelopen 18 jaar, met prominenten uit de politiek, cultuur en het bedrijfsleven, gelardeerd met artiestenoptredens, nieuwjaarswensen en interviews. De streaming van het online-programma en drie speelfilms (https://jaarvandeos.nl ) vindt plaats van 12 februari tot 12 maart 2021. De viering wordt door de VNC gecoördineerd en staat ook weer in het teken van een goed doel: het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Op de site www.jaarvandeos.nl is een klok opgenomen die aftelt tot 12 februari, 24:00 uur.

Eerst na dit tijdstip kan de verbinding met Pathé Thuis worden gemaakt, waarna het programma en de drie films gratis kunnen worden bekeken. Voor de echte nieuwsgierigen zijn hier alvast de links naar de trailers opgenomen:

Ossen staan symbool voor hard werken. Ze hebben een scherp oog voor details en zijn actief en succesvol! Het moet dus gewoon een heel goed jaar worden!

Voor meer informatie: info@vnc-china.nl

Persbericht

Den Haag, 25 januari 2021

Officiële online Opening “Landelijke Chinees Nieuwjaar, het Jaar van de Os” in Den Haag, gecombineerd met een spectaculair nieuwjaars programma en drie speelfilms!

Op 12 februari as. vindt de opening plaats van de 19e editie van het Landelijk Chinees Nieuwjaar, “Jaar van de Os” op een eigentijdse wijze en met een prachtig streamingsprogramma in combinatie met drie actuele Chinese speelfilms. Het speciale Nieuwjaarsprogramma blikt terug naar de hoogtepunten van 18 jaar “Landelijk Chinees Nieuwjaar in Den Haag” met prominenten uit de politiek en het bedrijfsleven, gelardeerd met artiestenoptredens, nieuwjaarswensen en interviews. De viering wordt -evenals voorgaande jaren- door de VNC gecoördineerd met de Chinese en Nederlandse organisaties. De viering van dit jaar staat ook in het teken van een goed doel. Vorig jaar werd het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht uitverkoren. Wij steunen hen graag nog vele jaren bij hun belangrijke missie: Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven!

Door samenwerking van de VNC met Pathe Thuisbioscoop en het Shanghai Internationaal Film Festival (SIFF) wordt het mogelijk een mooi “cadeau” bestaande uit een Nieuwjaars programma en drie topfilms, gratis aan te bieden. De continuïteit van de landelijke viering is hierdoor gewaarborgd en de vele tienduizenden bezoekers, de meer dan 150.000 in Nederland wonende Chinezen, de leden van de deelnemende organisaties en de vele geïnteresseerden worden niet teleurgesteld. De gebruikelijke landelijke viering in het Stadhuis in Den Haag is vanwege het Coronavirus en de lockdown dit jaar niet mogelijk. De voorbereiding was al in gang en wordt nu omgezet naar online. Hopelijk zal de officiële opening in 2022 weer in het Stadhuis van Den Haag plaats vinden.

De SIFF bestaat sinds 1993 en heeft een sterke reputatie opgebouwd. De SIFF is het enige -door de “Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films (FIAPF)”- erkende, competitieve filmfestival in China. Door de medewerking van Pathe Thuisbioscoop en SIFF kunnen drie in het Engels ondertitelde “blockbusters” gratis worden aangeboden. De VNC is verheugd om met deze partners samen te werken en ziet er naar uit met hen in de nabije toekomst ook een filmfestival in Den Haag te organiseren.

Films zijn een krachtig medium, aldus Henk Kool Voorzitter van de VNC. Tezamen met ons periodieke magazine “China Nu” zal het bijdragen aan de versterking van de culturele banden tussen China en Nederland. De VNC is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie die volgend jaar haar 45-jarig jubileum viert.

De streaming van het Nieuwjaars programma en de drie films is van 12 februari tot 12 maart 2021, is de opmaat voor een nieuwe traditie: Het Chinees Filmfestival met medewerking van Pathe (www.pathe-thuis.nl), VNC (www.vnc-china.nl) en SIFF (www.siff.com).

Voor meer informatie: info@vnc-china.nl